Blog Uitvaartverzekering

Bij de blogs van uwuitvaartverzekeringvergelijken.com treft u een overzicht van veelgestelde vragen, het laatste nieuws en nog veel meer over uitvaartverzekeringen. Indien u nog speciale vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

Cadeau bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering ook profiteren van een schitterende tablet of een spelcomputer voor de kinderen? Dat klinkt soms erg interessant, maar is het wel zo slim om hiervoor te kiezen? In veel gevallen zijn het namelijk simpele lokkers waarmee bedrijven proberen om ervoor te zorgen dat u een uitvaartverzekering afsluit.

Misschien toch verder kijken voor een uitvaartverzekering cadeau?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het belangrijk dat u er zeker van bent dat alles goed is geregeld. U wilt er niet achter komen dat bepaalde zaken niet zijn inbegrepen waar u van tevoren wel vanuit ging. Een cadeau bij het afsluiten van een uitvaartverzekering wordt vaak aangeboden door tussenpersonen. Door de verzekeraars zelf wordt er vrijwel nooit een cadeau aangeboden voor het direct afsluiten van een verzekering. Deze tussenpersonen moeten er natuurlijk wel voor zorgen dat de cadeaus die zij weggeven ook worden terugverdiend. Dat kan betekenen dat de premie bij de tussenpersoon een stuk hoger uitvalt. In feite betaalt u dus hiermee zelf het cadeau waarvan u denkt voordeliger uit te zijn.

Dit is vaak ook de reden dat er veel verzekeraars zijn die niet willen samenwerken met partijen die bijvoorbeeld cadeaus aanbieden bij het afsluiten van de uitvaartverzekering. Bent u wel van plan om een uitvaartverzekering af te sluiten bij een partij die een cadeau weggeeft bij het afsluiten? Zorg er dan voor dat u alle voorwaarden van de verzekering duidelijk op papier heeft en zeker weet dat de verzekering aansluit bij de wensen en behoeften. Een uitvaartverzekering is namelijk een ontzettend belangrijk product en het is belangrijk dat u zich niet laat verleiden. Al helemaal niet wanneer u zich bedenkt dat u in veel gevallen het cadeau zelf betaalt vanwege de verhoogde premies.

Bij ons krijgt u geen cadeau

Op onze website kunt u verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Wij zorgen ervoor dat het aanbod zo volledig en actueel mogelijk is. Via onze website helpen wij u om een verzekering te vinden die past bij uw wensen en behoeften. Heeft u een verzekeraar gevonden die u wilt afsluiten? Dan sluit u deze verzekering af bij de verzekeraar en niet bij ons. Wij zijn dus geen tussenpersoon en verschaffen alleen informatie die bij ons bekend is. Tijdens en na het afsluiten van de verzekering bent u niet meer met ons verbonden.

Eenmalige koopsom uitvaartverzekering

Bij de meeste uitvaartverzekeringen kiezen consumenten ervoor om de premie te betalen per maand, kwartaal of per jaar. Hierbij betaalt u, zoals afgesproken iedere periode een bepaald bedrag aan de verzekeraar om zodoende genoeg waarde op te bouwen voor de uitvaart. Het is echter ook mogelijk om de kosten voor de uitvaartverzekering in een keer te betalen in plaats van in termijnen. Wanneer u de kosten in een keer betaalt dan bent u verzekerd voor de uitvaart tot aan het moment dat u komt te overlijden. Dit wordt een eenmalige koopsom of een depositofonds genoemd. Hieronder leest u meer informatie om te kijken of deze manier van verzekeren voor u interessant kan zijn.

Voor- en nadelen van een eenmalige koopsom

Er zijn verschillende argumenten om wel of niet te kiezen voor een eenmalige koopsom. Heeft u bijvoorbeeld voldoende spaargeld op de rekening? Dan kunt u dit gebruiken om ervoor te zorgen dat u direct bent verzekerd voor de rest van uw leven. In veel gevallen is het voordeliger om de uitvaartverzekering direct te betalen. Voelt u zich nog kerngezond? Dan is de kans groot dat u nog een lange tijd heeft te gaan. Zodoende hoeft u ook een minder lange tijd premie te blijven betalen wat u anders wel had gemoeten. Tot slot is het ook een voordeel dat u meteen weet hoeveel u betaalt voor de verzekering. Indien u een periodieke premie betaalt dan kan het zijn dat deze premie naar verloop van tijd omhoog gaat als gevolg van inflatie.

Er zitten ook nadelen verbonden aan een koopsom uitvaartverzekering. Voor veel mensen is het een nadeel dat er aan het begin direct een groot bedrag beschikbaar dient te zijn. Sommige mensen beschikken niet over het bedrag of gebruiken dit geldbedrag liever voor andere zaken. Daarnaast kan het voorkomen dat u vroegtijdig komt te overlijden. In dat geval bent u duurder uit dan bij een premiebetaling. Bij vroegtijdig overlijden met een premiebetaling heeft u namelijk nog maar een korte periode premie hoeven te betalen.

De eigen spaarrekening bij een eenmalige koopsom

Wat ook een mogelijkheid is, is dat u uw eigen spaarrekening gebruikt om de uitvaart te betalen. Door ervoor te zorgen dat u een bepaald bedrag op uw spaarrekening spaart dan kunt u dit bedrag uiteindelijk gebruiken voor het betalen van de uitvaart. Het is hierbij wel belangrijk dat u dit geld later niet aan andere zaken uitgeeft. Bent u er niet zeker van of dit mogelijk is dan is een depositofonds een optie als alternatief voor uw spaarrekening. Net als bij de spaarrekening is het namelijk zo dat er bij de meeste depositofondsen rente wordt uitgekeerd over de waarde van de depositofonds.

Offerte uitvaartverzekering aanvragen

Voor het regelen van uw uitvaart wilt u natuurlijk dat alles goed in orde is. Wanneer u komt te overlijden dan is het niet de bedoeling dat uw nabestaanden met vervelende zaken worden opgezadeld. Daarom is het belangrijk om een uitvaartverzekering af te sluiten die helemaal voldoet aan uw wensen en behoeften. Door verschillende verzekeringen te vergelijken is het vaak niet heel moeilijk om de juiste te vinden. Veel mensen sluiten een uitvaartverzekering af zonder vooraf een offerte aan te vragen. Het aanvragen van een offerte bij de verzekeraar kan lonend zijn. Hieronder meer informatie.

Offertes bij verschillende uitvaartverzekeraars opvragen

Bij de zoekfase naar een geschikte uitvaartverzekering zult u ongetwijfeld gebruik maken van verschillende tools om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Op deze manier kunt u een goed beeld verkrijgen van de beste verzekeraars die er zijn. Echter kunnen deze vergelijkingen onvolledig zijn. Zodra u een lijstje heeft met de verschillende verzekeraars waar u potentie in ziet dan kunt u ervoor kiezen om bij deze verzekeraars een offerte op te vragen. Deze offertes kunt u naast elkaar leggen om precies te zien welke verzekeraars de beste producten en diensten aanbieden die volledig aansluiten bij uw wensen en behoeften.

Daarnaast ziet u op de offertes de uiteindelijke kosten per verzekering. Zo weet u precies hoeveel u per verzekering zult gaan betalen. Alle eventuele bijkomende kosten zullen namelijk wel inzichtelijk zijn op de offertes. Een ander voordeel is dat u alle zaken zoals afgesproken zwart op wit heeft staan. Na het afsluiten van de verzekering kunt u bij eventuele problemen altijd terugverwijzen naar de offertes.

Waarop letten bij het afsluiten van de uitvaartverzekering?

Voordat u de verzekering gaat afsluiten dan is het belangrijk om te weten dat er geen zaken aan u zijn voorbij gegaan. Bedenk goed waar de verzekering aan moet voldoen. Hieronder hebben we een aantal punten die voor u belangrijk kunnen zijn.

  • Kunt u bij de huidige verzekeraar waar u de verzekering wilt afsluiten de uitvaartverzekering afkopen? In sommige gevallen kunt u in de toekomst voor een situatie komen te staan waarbij u de verzekering wilt afkopen.
  • Is er een bedenktijd na het afsluiten van de verzekering en zo ja, hoelang is de bedenktijd bij de betreffende verzekeraar?
  • Bent u er al uit of u wilt worden begraven of worden gecremeerd? Indien u zeker weet dat u wilt worden gecremeerd dan kunt u kiezen voor een crematieverzekering. Deze verzekering kan kostenvoordelig zijn.
  • Wilt u dat de verzekeraar de gehele uitvaart regelt of een geldbedrag uitkeert aan de nabestaanden om de verzekering zelf te regelen? Lees goed alle voorwaarden van een natura uitvaartverzekering, een kapitaal uitvaartverzekering en een combinatie verzekering.
  • Kijk of het bij de verzekering mogelijk is om uw kind er gratis of voor een gereduceerd bedrag bij te verzekeren.

Crematieverzekering

Wanneer u komt te overlijden dan wilt u dat alles goed is geregeld. U wilt namelijk niet dat de nabestaanden worden opgezadeld met allerlei kosten of dat zij veel voor de uitvaart moeten regelen. Indien u wilt worden gecremeerd dan kunt u kiezen voor een uitvaartverzekering. Maar waar u ook voor kunt kiezen is een crematieverzekering. Deze beide verzekeringen houden vrijwel hetzelfde in, maar het verschil is dat de verzekeraar alleen de kosten dekt voor een crematie. Het is dus niet mogelijk om uiteindelijk de begrafenis te dekken wanneer u heeft gekozen voor een crematieverzekering. Hieronder is meer informatie te lezen over de crematieverzekering.

Informatie over de crematieverzekering

Bij de meeste verzekeraars voor uitvaarten wordt er geen onderscheid gemaakt tussen een uitvaartverzekering en een crematieverzekering. Echter zijn er ook verzekeraars die hier wel een onderscheid in maken. Deze verzekeraars laten de verzekerde een keuze maken of ze een begrafenis of een crematie willen. In de meeste gevallen gebeurt dit alleen bij de verzekeringen voor een natura uitvaartverzekering. Dat wordt gedaan omdat bij een natura uitvaartverzekering alles wordt geregeld voor de uitvaart zelf.

De kosten voor het regelen van een begrafenis ligt in de meeste gevallen hoger dan de kosten voor het regelen van een crematie. Voor een verzekeraar wordt het zodoende mogelijk om de verzekeringen voor mensen met een crematie goedkoper aan te bieden. Dit maakt het interessant voor mensen die er zeker van zijn dat zij willen worden gecremeerd, omdat het kosten kan besparen.

Twijfelt u er nog over om gecremeerd te worden? Dan is het niet aan te raden om te kiezen voor een crematieverzekering. Bij een crematieverzekering is het namelijk niet mogelijk om later alsnog te kiezen voor een begrafenisverzekering. In dat geval zal u of uw nabestaanden alsnog de kosten moeten dekken voor de begrafenis. Een alternatief is om te kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering. Bij deze verzekering wordt er na overlijden namelijk een geldbedrag uitgekeerd.

Crematieverzekering vergelijken

Zorg ervoor dat u de juiste verzekering kiest. Dat doet u door de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Kijk goed wat er bij de verschillende verzekeringen wordt verzekerd. Naast dat het belangrijk is dat u de meest gunstige premie kiest is het ook belangrijk dat u de verzekering kiest waarbij u de juiste producten en diensten uitgekeerd krijgt na het overlijden. Er zijn bijvoorbeeld ook mogelijkheden om uw baby of kind mee te verzekeren. Ook dit verschilt per verzekeraar. Probeer naast de kosten van de verzekeraars alle verschillende plus- en minpunten van de verzekeraars op een rij te zetten, zodat u weet dat u de best kiest.