Aansprakelijkheidsverzekering ook geschikt voor de uitvaart?

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

Als jij schade toebrengt aan het eigendom van een ander zal je daarvoor moeten betalen. Maar natuurlijk gebeuren deze momenten onbewust. Stel je voor dat je je kind achterlaat op een verjaardagsfeest en hij per ongeluk een bal door het raam schiet. Omdat het jouw kind is zal jij dus voor het raam betalen. Zonder een aansprakelijkheidsverzekering komen de kosten uit je eigen zak. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je ervan verzekerd dat je de kosten van schade kunt betalen die je veroorzaakt bij een ander. Veel mensen denken dat een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is, maar dat is niet zo. Het is wel aan te raden om het af te sluiten. De aansprakelijkheidsverzekering dekt dus niet alleen jou, maar ook je partner en je kinderen. Omdat er verschillende verzekeringsmaatschappijen zijn kun je ze vergelijken en de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering kiezen.
Je vraagt je dus misschien af, wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering? Niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt wordt vergoed met een aansprakelijkheidsverzekering. Gaat je waterleiding per ongeluk stuk, maar krijgen de buren hier last van en ontstaat er waterschade dan kun je dit claimen op je verzekering. Verzekeraars van aansprakelijkheidsverzekeringen verwachten van jou als verzekerde dat je ook voorzichtig omgaat. Dat wil zeggen dat je geen vergoeding krijgt als je schade veroorzaakt door roekeloos gedrag of opzet. We lopen allemaal het risico om per ongeluk schade te veroorzaken bij iemand anders thuis. In zulke gevallen kan je dus een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. De dekking van de aansprakelijkheidsverzekering houdt in dat alle schade, zowel materieel als immaterieel wordt gedekt. Het verzekerd bedrag is afhankelijk van de soort verzekering en waar deze afgesloten wordt. Ben je roekeloos bezig geweest met het eigendom van een ander of heb je het met opzet vernielt? Dan krijg je geen vergoeding van de verzekeringsmaatschappij.

Uitvaartverzekering vs aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering dekt dus alleen de schade die jij veroorzaakt, maar is niet geschikt voor een uitvaart. Uitvaartverzekeringen sluiten wel een aansprakelijkheidsverzekering af voor zichzelf. Voor een uitvaart moet je een uitvaartverzekering af sluiten. Het is niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Toch is het wel verstandig om dit te regelen, als je onverwachts te overlijden komt wil je de nabestaanden niet met hoge kosten voor de uitvaart achterlaten. Met een uitvaartverzekering verzeker je de kosten op je uitvaart. Het is de enige verzekering waarvan je zeker weet dat je er aanspraak op zult maken. Met deze verzekering kun je de gehele of gedeeltelijke kosten van je crematie of begrafenis dekken.
De aansprakelijkheidsverzekering kan na het overlijden worden opgezegd bij de betreffende verzekeraar. Dit kan bijvoorbeeld door een kopie van de overlijdenskaart aan de verzekeraar te sturen. De nabestaanden hebben wel recht op restitutie van de nog onverdiende premie. Dit kun je dus gebruiken voor bijvoorbeeld de uitvaart. Indien de overledene echter deel uitmaakte van een gezin, waarvan er nog gezinsleden in leven zijn dan is het niet mogelijk de totale verzekering te beeindigen. Wel is het mogelijk de dekking van de verzekering om te zetten naar een alleenstaande dekking. Zijn er kinderen in het gezin aanwezig dan is het bij sommige verzekeraars mogelijk de dekking om te zetten naar een alleenstaande met kinderen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Besparen voor later en ontzorgen voor uw nabestaanden. Dat is wat u doet als u een uitvaartverzekering aan het vergelijken bent en uiteindelijk afsluit. Kijk goed naar de dekking bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Let daarnaast op de maandbedragen van een uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekeraars

Natuurlijk wilt u gaan voor kwaliteit en een verstandige keuze. Soms is een euro meer of minder per maand net hetgeen wat er voor zorgt dat alles goed geregeld is bij een uitvaartverzekeraar.

Wij vergelijken hier de beste uitvaartverzekeraars voor u.