Kapitaal Uitvaartverzekering

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

Een uitvaartverzekering regelen is iets waar de meeste mensen zich het liefst nog niet mee bezig houden. Toch is het belangrijkrijk om dit op tijd en op de juiste manier geregeld te hebben. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Deze twee hoofdgroepen bestaan uit kapitaal uitvaartverzekeringen en natura uitvaartverzekeringen. Welke van deze verzekering voor u het meest geschikt is hangt af van de behoeften die u heeft. Op deze pagina van Uwuitvaartverzekeringvergelijken.com helpen wij u graag om te bepalen of een kapitaal uitvaartverzekering bij uw behoeften past.

Wat is een kapitaal uitvaartverzekering?

Kapitaal uitvaartverzekeringen, oftewel een uitvaartverzekering in geld is een verzekering waarbij de nabestaanden na het overlijden van de verzekerde het geld van de verzekeraar krijgen. De nabestaanden kunnen op deze manier zelf invulling geven aan de uitvaart. Dit brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. Bij het kiezen van de juiste uitvaartverzekering is het belangrijk om deze voor- en nadelen goed door te nemen.

De voordelen van een kapitaal uitvaartverzekering

De keuze voor een kapitaal uitvaartverzekering heeft de onderstaande voordelen:

  • Voor de meeste mensen is het grootste voordeel van een kapitaal uitvaartverzekering dat ze het geld zelf in handen krijgen en zelf kunnen bepalen met welke uitvaartverzorger zij gaan samenwerken. Bij een natura uitvaartverzekering zitten de nabestaanden namelijk vast aan een uitvaartverzorger waar de verzekeraar mee samenwerkt. In dit geval hebben de nabestaanden meer vrijheid om zelf te kiezen waar het geld aan wordt uitgegeven.
  • U betaalt zelf de premie, waardoor u ook zelf kunt bepalen of de uitvaart in luxe plaats zal vinden of juist in minder luxe.
  • Het bedrag dat wordt uitgekeerd aan de nabestaanden door de verzekeraar hoeft niet aan de uitvaart uitgegeven te worden. Het bedrag dat overblijft kunnen ze nabestaanden zelf houden.

De nadelen van een kapitaal uitvaartverzekering

Er zitten ook nadelen verbonden aan kapitaal uitvaartverzekeringen:

  • Een van de voornaamste nadelen van een kapitaal uitvaartverzekering is dat de nabestaanden alles zelf moeten regelen met de uitvaartondernemer. Voor veel nabestaanden is het niet prettig om de uitvaart van een naaste te regelen gedurende een periode van rouw. Het is de vraag of de nabestaanden hierop zitten te wachten en of ze dit willen. Voorafgaand aan het afsluiten van deze verzekering is het dus belangrijk om dit grondig met de naasten te overleggen.
  • Een ander nadeel is het kan zijn dat er op een moment van overlijden niet voldoende geld is voor de uitvaart en dat de nabestaanden toch voor onverwachte kosten komen te staan. Dit kan worden veroorzaakt doordat het kapitaal van de uitvaart niet meegroeit met de inflatie. Ook kan het komen doordat een persoon al op jonge leeftijd komt te overlijden en er nog maar een korte periode premie is betaald.

Indien u er liever voor kiest om al het werk voor de nabestaanden weg te nemen en zij niet voor onverwachte kosten komen te staan dan kunt u het beste kiezen voor een natura uitvaartverzekering. De nabestaanden hebben hierdoor wel minder vrijheid, maar worden niet met ongewilde werkzaamheden opgezadeld en alle kosten worden gedekt, zoals in de polis staat vermeld.

Belangrijke pagina's van Uw Uitvaartverzekering Vergelijken

https://uwuitvaartverzekeringvergelijken.comkrijgt een 8.9 uit 10 met 326 beoordelingen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Besparen voor later en ontzorgen voor uw nabestaanden. Dat is wat u doet als u een uitvaartverzekering aan het vergelijken bent en uiteindelijk afsluit. Kijk goed naar de dekking bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Let daarnaast op de maandbedragen van een uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekeraars

Natuurlijk wilt u gaan voor kwaliteit en een verstandige keuze. Soms is een euro meer of minder per maand net hetgeen wat er voor zorgt dat alles goed geregeld is bij een uitvaartverzekeraar.

Wij vergelijken hier de beste uitvaartverzekeraars voor u.