Renseignering van een uitvaartverzekering

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

Bent u van plan om een uitvaartverzekering af te sluiten? Dan gaat u hiervoor in gesprek met de verzekeraar. Tijdens zo’n gesprek kunnen er veel woorden naar voren komen die u niet kent en die u weinig zeggen. Een van deze woorden is waarschijnlijk renseignering. Op deze pagina leggen we zo duidelijk mogelijk uit wat renseignering precies inhoudt en waar het voor staat.

Wat is renseignering en waarvoor is het nodig?

Renseignering houdt de wettelijke verplichting in die een verzekeraar heeft om bepaalde gegevens af te dragen aan de belastingdienst. Overigens geldt dit niet alleen voor verzekeraars. Ook bij andere instellingen, zoals banken wordt er gesproken van de term renseignering. Het is echter niet toegestaan voor de belastingdienst om zomaar alle gegevens op te vragen. De gegevens waar de belastingdienst om mag vragen zijn de gegevens voor de lijfrentepremies, de depotwaardes en de waarden van de verzekeringen.

Wanneer u een uitvaartverzekering heeft lopen dan betaalt u hier premie voor. Met het betalen van de premie bouwt u steeds meer waarde op om uiteindelijk uw uitvaart van te betalen. Wanneer u komt te overlijden dan wordt deze waarde uiteindelijk uitbetaald om de verzekering van te betalen. In de tussentijd wordt er waarde opgebouwd en deze waarde wordt door de belastingdienst gezien als eigen vermogen. Heeft u een eigen vermogen van meer dan 21.139 euro? Dan dient u vermogensbelasting te betalen over het bedrag dat hierboven zit. Dit is de reden waarom het voor de belastingdienst belangrijk is om bepaalde gegevens van de verzekeraar te krijgen.

De waarde van de uitvaartverzekering bij renseignering

De totale waarde van de uitvaartverzekering wordt niet altijd doorgegeven. Dit ligt namelijk aan de hoogte van de waarde. Indien de waarde niet hoger is dan 6.859 euro dan hoeft de waarde van de uitvaartverzekering niet te worden doorgegeven aan de belastingdienst. Wanneer de waarde hier wel overheen gaat dan dient de waarde wel aan de belastingdienst door te worden gegeven. De gehele waarde wordt hierbij meegerekend als het eigen vermogen. Aan het eind van het jaar dient u dit bedrag bij uw eigen vermogen op te tellen en zodoende kan er worden berekend hoeveel vermogensbelasting er moet worden betaald.

Ieder jaar zorgt de verzekeraar ervoor dat de waardes van de uitvaartverzekeringen van dat moment bekend zijn. Deze waarde is het bedrag dat u op dat moment bij de verzekeraar heeft opgebouwd en niet het totaal verzekerde bedrag. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om de tussentijdse waardes bij de verzekeraar op te vragen.

Belangrijke pagina's van Uw Uitvaartverzekering Vergelijken

https://uwuitvaartverzekeringvergelijken.comkrijgt een 8.9 uit 10 met 326 beoordelingen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Besparen voor later en ontzorgen voor uw nabestaanden. Dat is wat u doet als u een uitvaartverzekering aan het vergelijken bent en uiteindelijk afsluit. Kijk goed naar de dekking bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Let daarnaast op de maandbedragen van een uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekeraars

Natuurlijk wilt u gaan voor kwaliteit en een verstandige keuze. Soms is een euro meer of minder per maand net hetgeen wat er voor zorgt dat alles goed geregeld is bij een uitvaartverzekeraar.

Wij vergelijken hier de beste uitvaartverzekeraars voor u.