Uitvaartverzekering voor een baby

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

Als ouder denkt u hier liever niet over na, maar bij elke zwangerschap kan er iets misgaan. Gedurende de zwangerschap kan een baby komen te overlijden en ook na de geboorte is het mogelijk dat een baby op jonge leeftijd komt te overlijden. Na 24 weken zwangerschap is het wettelijk verplicht dat er een uitvaart wordt geregeld voor de baby. Hoewel de kosten voor een uitvaart in de meeste gevallen minder hoog zijn dan bij de uitvaart van een volwassene, kunnen de kosten toch al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Hiervoor kan een uitvaartverzekering voor een baby worden geregeld. Op deze pagina is er meer over te lezen.

Uitvaartverzekering baby’s

Indien de zwangerschap minstens 24 weken heeft geduurd dan is een uitvaart verplicht. Bij een zwangerschap korter dan 24 weken dan is het niet verplicht om een uitvaart te regelen en dan is het mogelijk om het ongeboren kindje in de achtertuin te begraven.

Bij veel uitvaartverzekeraars is het echter mogelijk om kinderen onder de 18 jaar gratis mee te verzekeren of voor een erg laag bedrag mee te verzekeren. Het kind kan zodoende erbij op de polis worden geplaatst. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat u al een bestaande uitvaartverzekering heeft. Indien u al een dergelijke verzekering heeft dan dient u tijdig bij de verzekeraar aan te geven om de baby bij uw op de polis mee te verzekeren. Per verzekeraar verschilt het hoe snel dit moet gebeuren. Heeft u op het moment geen uitvaartverzekering? Dan kunt u ervoor kiezen om deze alsnog af te sluiten om uw kind zodoende direct mee te verzekeren.

Het is ook een optie om een verzekering alleen voor uw baby af te sluiten. Echter kiezen de meeste ouders ervoor om een verzekering af te sluiten voor zichzelf en een kind daarbij mee te verzekeren. Bekijk hiervoor de voorwaarden per verzekeraar om er zeker van te zijn dat u uw kind gratis of voor een laag bedrag mee kunt verzekeren.

Wanneer geen uitvaartverzekering afsluiten voor een baby

Een uitvaartverzekering afsluiten is niet wettelijk verplicht en daarom wordt het vaak aangeraden om iets niet te verzekeren indien u de kosten zelf kunt dekken. In de praktijk bent u in de meeste gevallen goedkoper uit door iets niet te verzekeren. Heeft u geen uitvaartverzekering voor uzelf of kan uw kind er niet gratis of voor een laag bedrag bij op worden verzekerd? Dan wordt het aangeraden om geen uitvaartverzekering af te sluiten speciaal voor uw kind.

Belangrijke pagina's van Uw Uitvaartverzekering Vergelijken

https://uwuitvaartverzekeringvergelijken.comkrijgt een 8.9 uit 10 met 326 beoordelingen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Besparen voor later en ontzorgen voor uw nabestaanden. Dat is wat u doet als u een uitvaartverzekering aan het vergelijken bent en uiteindelijk afsluit. Kijk goed naar de dekking bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Let daarnaast op de maandbedragen van een uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekeraars

Natuurlijk wilt u gaan voor kwaliteit en een verstandige keuze. Soms is een euro meer of minder per maand net hetgeen wat er voor zorgt dat alles goed geregeld is bij een uitvaartverzekeraar.

Wij vergelijken hier de beste uitvaartverzekeraars voor u.