Natura Uitvaartverzekering

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

Het is belangrijk om alle zaken m.b.t. uw uitvaart op tijd geregeld te hebben. De uitvaartverzekeringen zijn op te delen in twee hoofdgroepen en verschillende varianten. De hoofdgroepen van uitvaartverzekeringen zijn de natura uitvaarverzekeringen en de kapitaal uitvaartverzekeringen. Welke verzekering voor wie het beste is valt niet te zeggen. Dat is afhankelijk van de behoeften die iemand heeft. Uwuitvaartverzekeringvergelijken.com helpt u graag te bepalen of een natura uitvaartverzekering een geschikte optie voor u is. Daarom leggen we hieronder uit wat deze verzekering inhoudt en geven we de voor- en nadelen.

Wat is de natura uitvaarverzekering?

Een natura uitvaartverzekering is een verzekering waarbij er bepaalde diensten worden verzekerd, zoals de kist, het werk dat moet worden verricht door de uitvaartverzorger, de benodigde auto’s en het rouwdrukwerk. Op deze manier wordt er met deze verzekering al het werk van de uitvaart overgenomen en wordt er niks aan de nabestaanden overgelaten. Deze verzekering kent enkele voor- en nadelen.

De voordelen van een natura uitvaartverzekering

Onderstaand leest u de voordelen die natura uitvaartverzekeringen bieden:

  • De uitvaart wordt altijd geregeld, zoals in de polis staat vermeld. Alle afgesproken diensten en goederen die in de polis staan vermeld die worden ook vergoed door de verzekeraar. Dit zorgt ervoor dat de nabestaanden nooit voor plotselinge kosten moeten opdraaien. De nabestaanden betalen namelijk alleen voor alle zaken waar zij zelf extra voor kiezen. Uw nabestaanden worden dus niet opgezadeld met onverwachte vervelende problemen.
  • Er zijn een aantal natura uitvaartverzekeringen die een vrij en besteedbaar bedrag beschikbaar stellen voor de nabestaanden. Indien de nabestaanden toch nog enkele wensen hebben dan kunnen zij dit besteedbare bedrag gebruiken om die wensen te vervullen zonder extra kosten te maken (mits het binnen het besteedbare bedrag blijft). Dit bedrag kan enkel worden gebruikt voor de uitvaart en wordt niet uitgekeerd indien het niet wordt gebruikt voor de uitvaart.
  • De premie die betaalt moet worden is vaak verbonden aan een maximaal aantal jaar en de leeftijd van de verzekerde. Mocht het gebeuren dat de verzekerde al op jonge leeftijd komt te overlijden dan blijven de kosten relatief laag.

De nadelen van een Natura uitvaartverzekering

Onderstaand leest u de nadelen van de natura uitvaartverzekering:

  • De meeste verzekeraars hebben samenwerkingscontracten met een aantal uitvaartverzorgers of ze verlenen de dienst zelf. Wanneer de verzekerde komt te overlijden dan wordt de uitvaartverzorger vaak direct op de hoogte gesteld nadat er contact is geweest met de nabestaanden. Indien de nabestaanden toch gebruik willen maken van een andere uitvaartverzorger dan worden de kosten hier niet of gedeeltelijk gedekt. De kosten voor een andere uitvaartverzorger komen dan bij de nabestaanden te liggen.
  • Bij de natura uitvaartverzekering is men in de meeste gevallen verplicht om gebruik te maken van een standaardpakket. Ook wanneer er diensten tussen zitten waar men geen gebruik van wil maken dan moet de verzekerde hier nog steeds premie voor betalen.
  • Bij het opzeggen van de verzekering vindt er meestal geen restitutie plaats. Bij het afsluiten is het dus belangrijk om te weten of je zeker bent van deze verzekering en de nabestaanden hier ook tevreden mee zijn.

Belangrijke pagina's van Uw Uitvaartverzekering Vergelijken

https://uwuitvaartverzekeringvergelijken.comkrijgt een 8.9 uit 10 met 326 beoordelingen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Besparen voor later en ontzorgen voor uw nabestaanden. Dat is wat u doet als u een uitvaartverzekering aan het vergelijken bent en uiteindelijk afsluit. Kijk goed naar de dekking bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Let daarnaast op de maandbedragen van een uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekeraars

Natuurlijk wilt u gaan voor kwaliteit en een verstandige keuze. Soms is een euro meer of minder per maand net hetgeen wat er voor zorgt dat alles goed geregeld is bij een uitvaartverzekeraar.

Wij vergelijken hier de beste uitvaartverzekeraars voor u.