Wat kost een begrafenis?

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

Een vraag die wij vaak gesteld krijgen is: ‘wat kost een begrafenis?’. Het eerste antwoord dat wij dan geven, is dat deze vraag lastig te beantwoorden is en dat de kosten voor een begrafenis per situatie verschillend is. In dit artikel proberen we jou inzicht te geven over de kosten voor een begrafenis. Lees verder als je hier graag meer over te weten wilt komen. Aan de hand van de kosten voor een begrafenis kun je bepalen of een uitvaartverzekering interessant voor jou is.

De meeste mensen die te komen overlijden of de nabestaanden ervan geven in Nederland de voorkeur aan een begrafenis. Een begrafenis is duurder dan een crematie. Een begrafenis start ongeveer vanaf 7.000 euro, maar daarbij moeten we wel zeggen dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Iedere begrafenis is namelijk verschillend, waardoor er ook een ander prijskaartje aan zal hangen.

Basiskosten begrafenis

Laten we beginnen met de basiskosten voor een begrafenis. Ten eerste zal je rekening moeten houden met kosten voor de diensten aan de uitvaartverzorger. Deze zullen gemiddeld rond de 1.500 euro liggen. Daarnaast zal je uiteraard geld moeten betalen voor de kist. De kosten hiervoor zullen rond de 500 euro bedragen. Uiteraard ben je duurder uit wanneer je voor een luxere kist kiest. Ook het verzorgen van de overledene zal geld kosten. De kosten hiervoor kun je inschatten op 150 euro. Dit kan hoger of lager uitvallen.

Overige kosten begrafenis

Tot slot heb je te maken met overige kosten voor een begrafenis. Denk in dit geval aan het opbaren in het uitvaartcentrum of thuis opbaren, vervoer rouwcentrum naar woonhuis en het vervoer huis naar kerk en begraafplaats. Het opbaren in het uitvaartcentrum kost rond de 600 euro, terwijl dit voor thuis opbaren 400 euro bedraagt. De kosten voor het vervoer van het rouwcentrum naar woonhuis en het huis naar kerk/begraafplaats zal rond de 230 euro per rit bedragen. Als je sommige spullen wilt vervoeren met behulp van een spoedkoerier of spoedzending ben je daar ook nog minstens 50 euro aan kwijt. Heb je volgauto’s nodig? Dan ben je uiteraard extra geld kwijt.

De kosten voor het graf

Daarnaast zal je ook rekening moeten houden met kosten voor het graf. Deze verschillen sterk per gemeente en daarom raden we jou aan om navraag bij de gemeente te doen. Zij kunnen jou de exacte kosten voor het graf vertellen. De kosten voor graf delven, grafrechten en het grafsteen zullen rond de 3.200 euro uitvallen, alhoewel dit ook veel hoger kan zijn.

Andere kosten waar je rekening mee moet houden, zijn rouwkaarten, rouwadvertentie in de plaatselijke krant, rouwadvertentie landelijk dagblad en een bloemstuk. De meest mensen houden geen rekening met deze kosten en dan kunnen de kosten behoorlijk hoog uitvallen.

De totale kosten voor een begrafenis

Zoals al eerder benoemd zullen de totale kosten voor een begrafenis uitkomen op ongeveer 7.000 euro. Knoop daarbij in je oren dat de kosten flink kunnen verschillen. Het beste kun je navraag doen bij een crematiebedrijf bij jou in de buurt. Zij kunnen jou meer vertellen over de totale kosten. Als je eenmaal meer duidelijkheid hebt kun je een beslissing maken over een uitvaartverzekering. Via uwuitvaartverzekeringvergelijken.com kun je kijken welke uitvaartverzekering het beste bij jou past.

Belangrijke pagina's van Uw Uitvaartverzekering Vergelijken

https://uwuitvaartverzekeringvergelijken.comkrijgt een 8.9 uit 10 met 326 beoordelingen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Besparen voor later en ontzorgen voor uw nabestaanden. Dat is wat u doet als u een uitvaartverzekering aan het vergelijken bent en uiteindelijk afsluit. Kijk goed naar de dekking bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Let daarnaast op de maandbedragen van een uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekeraars

Natuurlijk wilt u gaan voor kwaliteit en een verstandige keuze. Soms is een euro meer of minder per maand net hetgeen wat er voor zorgt dat alles goed geregeld is bij een uitvaartverzekeraar.

Wij vergelijken hier de beste uitvaartverzekeraars voor u.