Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

De kosten voor een uitvaart kunnen vaak flink oplopen. Voor een uitvaart moet er namelijk veel worden geregeld. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het vervoer, volgauto’s, de kist, de begraafplaats, rouwkaarten, bloemen, een koffietafel en nog veel meer.

Om er zeker van te zijn dat alle kosten worden gedekt wanneer u komt te overlijden kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Voor deze uitvaartverzekering betaalt u premie en zodra u komt te overlijden dan weet u dat alle kosten voor de uitvaart volledig worden gedekt. Heeft u echter voldoende geld op de bankrekening en vindt u het niet nodig om een verzekering af te sluiten voor de uitvaart? Dan kunt u ervoor kiezen om dit niet te doen. U bent namelijk niet wettelijk verplicht om een uitvaartverzekering te hebben. Er zijn echter nog wel meer redenen om te kiezen voor een uitvaartverzekering. Deze bespreken we hieronder.

Andere redenen om te kiezen voor een uitvaartverzekering

Het verstrekken van het geld bij overlijden is niet het enige wat de verzekeraar doet wanneer de persoon komt te overlijden. Bij een natura uitvaartverzekering bijvoorbeeld zorgt de verzekeraar ervoor dat alles voor uw uitvaart wordt geregeld. Op deze manier zorgt u ervoor dat de nabestaanden niet met vervelende zaken worden opgezadeld die zij moeten regelen en waar zij op dat moment geen behoefte of energie voor hebben. Een kapitaal uitvaartverzekering daarentegen betaalt een bedrag uit na overlijden waar de uitvaart mee kan worden gefinancierd. Voor wie voldoende geld op de spaarrekening heeft kan de kapitaal uitvaartverzekering minder interessant zijn.

Daarnaast is er ook nog een combinatie uitvaartverzekering. De combinatie uitvaartverzekering combineert de bovenstaande verzekeringen met elkaar. Naast dat de verzekeraar ervoor zorgt dat het meeste voor uw uitvaart wordt geregeld wordt er ook een bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden, zodat zij de keuze hebben om invulling te geven aan de uitvaart.

Een ander voordeel aan het afsluiten van een uitvaartverzekering is dat u ervoor kunt kiezen om het bedrag te laten indexeren. Dit houdt in dat het bedrag voor de premie jaarlijks wordt verhoogd als gevolg van inflatie. Gezien de inflatie is een uitvaart over 10 jaar hoogstwaarschijnlijk duurder dan op dit moment.

Verschil met overlijdensrisico

In de praktijk gebeurt het ook vaak dat mensen een uitvaartverzekering verwarren met een overlijdensrisico. Deze verzekeringen zijn echter niet hetzelfde. Met een uitvaartverzekering dekt u de kosten specifiek voor uw uitvaart. Een overlijdensrisico is bedoeld om tijdelijk bepaalde kosten te dekken wanneer u komt te overlijden. Te denken valt aan de kosten voor de hypotheek op uw woning. De verzekering dekt deze kosten binnen de afgesproken termijn, zodat uw nabestaanden in het gezin gewoon in de woning kunnen blijven wonen.

Belangrijke pagina's van Uw Uitvaartverzekering Vergelijken

https://uwuitvaartverzekeringvergelijken.comkrijgt een 8.9 uit 10 met 326 beoordelingen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Besparen voor later en ontzorgen voor uw nabestaanden. Dat is wat u doet als u een uitvaartverzekering aan het vergelijken bent en uiteindelijk afsluit. Kijk goed naar de dekking bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Let daarnaast op de maandbedragen van een uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekeraars

Natuurlijk wilt u gaan voor kwaliteit en een verstandige keuze. Soms is een euro meer of minder per maand net hetgeen wat er voor zorgt dat alles goed geregeld is bij een uitvaartverzekeraar.

Wij vergelijken hier de beste uitvaartverzekeraars voor u.