Wat kost een crematie?

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

De kosten voor een crematie verschillen nogal per situatie. In dit artikel gaan we jou meer duidelijkheid geven over de kosten voor een crematie. Dit is handig informatie om te weten, omdat je op basis van deze informatie kunt inschatten of een uitvaartverzekering voor jou van toegevoegde waarde is. Lees verder en leer meer over de kosten voor een crematie en andere zaken waar je rekening mee moet houden.

Kosten crematie

Allereerst heb je te maken met kosten voor het cremeren. Deze liggen gemiddeld rond de 1.300 euro. De prijzen kunnen per crematorium verschillen. Maar in principe vallen de kosten voor cremeren niet lager uit dan 1.300 euro. Daarnaast zijn er andere kosten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je denken aan de basiskosten voor de uitvaartverzorger, laatste verzorging, opbaren en het rouwvervoer. Daarnaast zal je rekening moeten houden met kosten voor de plechtigheid, zoals uitvaartdienst, rouwboeket, rouwkaarten en catering.

Persoonlijke voorkeuren plechtigheid

Daar houdt het nog niet mee op. Ten slotte kunnen de kosten hoger uitvallen bij specifieke persoonlijke voorkeuren. Als je voor een eenvoudige kist kiest, ben je uiteindelijk minder geld kwijt dan wanneer je voor een luxere kist kiest. Daarnaast zal je een keuze moeten maken over een rouwadvertentie in de krant, volgauto’s (en eventuele auto onderhoud), uitgebreide catering en verlening aula. Hoe uitgebreider de plechtigheid, hoe hoger de kosten zullen uitvallen.

Kosten voor asbestemming

Ook zijn er meerdere mogelijkheden voor asbestemming die elk een ander prijskaartje hebben. De kosten voor het uitstrooien van de as zijn gemiddeld 90 euro. De kosten voor een urn zijn gemiddeld 300 en 500 euro. En tot slot het as bewaren in een urnenmuur kost gemiddeld 540 euro per vijf jaar. Dit zijn wel kosten waar je rekening mee moet houden, want aan het eind van de rit tellen deze kosten ook mee.

De totale kosten crematie

De totale kosten zullen gemiddeld uitkomen op 6.500 euro. Let op: in dit geval praten we over een basis crematie met een basis plechtigheid. Als je een uitgebreidere crematie (zie het kopje persoonlijke voorkeuren) wilt, ben je uiteraard meer geld kwijt. Zoals al eerder aangegeven is het lastig om iets concreets te zeggen over de definitieve kosten, maar is 6.500 euro een bedrag waar je minimaal op kunt rekenen. Wil je toch graag de definitieve kosten weten, dan kun je het beste contact opnemen met een crematorium en hier navraag doen.

De kosten voor een crematie kunnen jou helpen met de inschatting of een uitvaartverzekering waardevol voor jou is. In principe is er niets mis met een uitvaartverzekering, omdat de hoogte van de premie relatief laag is. Maar dat wil niet zeggen dat het geen kwaad kan om een berekening te maken en op basis van deze berekening te bepalen of een uitvaartverzekering iets voor jou is. Via uwuitvaartverzekeringvergelijken.com houden we jou graag op de hoogte van de allerbeste en goedkoopste uitvaartverzekeringen.

Belangrijke pagina's van Uw Uitvaartverzekering Vergelijken

https://uwuitvaartverzekeringvergelijken.comkrijgt een 8.9 uit 10 met 326 beoordelingen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Besparen voor later en ontzorgen voor uw nabestaanden. Dat is wat u doet als u een uitvaartverzekering aan het vergelijken bent en uiteindelijk afsluit. Kijk goed naar de dekking bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Let daarnaast op de maandbedragen van een uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekeraars

Natuurlijk wilt u gaan voor kwaliteit en een verstandige keuze. Soms is een euro meer of minder per maand net hetgeen wat er voor zorgt dat alles goed geregeld is bij een uitvaartverzekeraar.

Wij vergelijken hier de beste uitvaartverzekeraars voor u.