Een combinatie uitvaartverzekering

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

Bent u op zoek naar een geschikte uitvaartverzekering en twijfelt u nog om te kiezen voor een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering? Aan beide verzekeringen zitten verschillende voor- en nadelen. Om in te spelen op mensen die gebruik willen maken van beide verzekeringen is er een combinatie uitvaartverzekering. Bij deze vorm van verzekering worden er bij overlijden van de verzekerde diensten aangeboden en ook een geldbedrag uitgekeerd. Onderstaand is er meer informatie te lezen over deze verzekering.

Hoe werkt de combinatie uitvaartverzekering?

Bij mensen die hebben gekozen voor een natura uitvaartverzekering gebeurt het vaak dat de nabestaanden nog een bedrag bij moeten leggen om de hele uitvaart te financieren. Dit kan zijn voor zaken die niet zijn inbegrepen bij de natura uitvaartverzekering en waar de nabestaanden wel behoefte aan hebben. Om ervoor te zorgen dat de nabestaanden niet voor deze kosten komen te staan, maar zij wel de mogelijkheid hebben om bepaalde zaken anders te regelen wordt er vaak gekozen voor een kleine kapitaal uitvaartverzekering naast de natura uitvaartverzekering. Verzekeraars spelen hierop in met de combinatie uitvaartverzekering door deze beide direct te combineren.

Over het algemeen zitten de volgende zaken inbegrepen bij een combinatie uitvaartverzekering: het vervoer met rouwstoet, de kist, de verzorging van de overledene, rouwkaarten, bloemboeket en de koffietafel. Deze diensten worden vervolgens aangevuld met een geldbedrag dat door de nabestaanden kan worden gebruikt. De hoogte van dit bedrag verschilt per verzekeraar. Des te hoger het bedrag is des te hoger de premie in de meeste gevallen zal zijn.

De voor- en nadelen van een combinatie uitvaartverzekering

Het voordeel van deze verzekering is dat u kunt profiteren van zowel de voordelen van de natura uitvaartverzekering als van de voordelen van de kapitaal uitvaartverzekering. Het werk voor het regelen van de uitvaart hoeft namelijk niet door de nabestaanden te worden geregeld. Daarnaast kunnen zij alsnog een vrij bedrag gebruiken voor de uitvaart. De nabestaanden krijgen dus niet met extra kosten te maken, mits zij binnen het bedrag blijven dat beschikbaar is om extra te besteden.

De hoogte van de kosten voor deze verzekering verschilt per verzekeraar, maar over het algemeen liggen de kosten voor een combinatie uitvaartverzekering hoger dan de kosten voor de natura uitvaartverzekering of de kapitaal uitvaartverzekering. Daar komt ook bij dat het vrij te besteden bedrag met de jaren minder waard kan worden als gevolg van inflatie. Een optie daarvoor is om het bedrag te laten indexeren. Op deze manier zorgt de verzekeraar ervoor dat het bedrag wordt aangepast aan de inflatie, maar de premie veranderd hierdoor ook mee. Met de jaren kan de premie voor de verzekering daarom duurder worden naarmate er inflatie plaatsvindt.

Belangrijke pagina's van Uw Uitvaartverzekering Vergelijken

https://uwuitvaartverzekeringvergelijken.comkrijgt een 8.9 uit 10 met 326 beoordelingen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Besparen voor later en ontzorgen voor uw nabestaanden. Dat is wat u doet als u een uitvaartverzekering aan het vergelijken bent en uiteindelijk afsluit. Kijk goed naar de dekking bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Let daarnaast op de maandbedragen van een uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekeraars

Natuurlijk wilt u gaan voor kwaliteit en een verstandige keuze. Soms is een euro meer of minder per maand net hetgeen wat er voor zorgt dat alles goed geregeld is bij een uitvaartverzekeraar.

Wij vergelijken hier de beste uitvaartverzekeraars voor u.