Eenmalige koopsom uitvaartverzekering

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

Bij de meeste uitvaartverzekeringen kiezen consumenten ervoor om de premie te betalen per maand, kwartaal of per jaar. Hierbij betaalt u, zoals afgesproken iedere periode een bepaald bedrag aan de verzekeraar om zodoende genoeg waarde op te bouwen voor de uitvaart. Het is echter ook mogelijk om de kosten voor de uitvaartverzekering in een keer te betalen in plaats van in termijnen. Wanneer u de kosten in een keer betaalt dan bent u verzekerd voor de uitvaart tot aan het moment dat u komt te overlijden. Dit wordt een eenmalige koopsom of een depositofonds genoemd. Hieronder leest u meer informatie om te kijken of deze manier van verzekeren voor u interessant kan zijn.

Voor- en nadelen van een eenmalige koopsom

Er zijn verschillende argumenten om wel of niet te kiezen voor een eenmalige koopsom. Heeft u bijvoorbeeld voldoende spaargeld op de rekening? Dan kunt u dit gebruiken om ervoor te zorgen dat u direct bent verzekerd voor de rest van uw leven. In veel gevallen is het voordeliger om de uitvaartverzekering direct te betalen. Voelt u zich nog kerngezond? Dan is de kans groot dat u nog een lange tijd heeft te gaan. Zodoende hoeft u ook een minder lange tijd premie te blijven betalen wat u anders wel had gemoeten. Tot slot is het ook een voordeel dat u meteen weet hoeveel u betaalt voor de verzekering. Indien u een periodieke premie betaalt dan kan het zijn dat deze premie naar verloop van tijd omhoog gaat als gevolg van inflatie.

Er zitten ook nadelen verbonden aan een koopsom uitvaartverzekering. Voor veel mensen is het een nadeel dat er aan het begin direct een groot bedrag beschikbaar dient te zijn. Sommige mensen beschikken niet over het bedrag of gebruiken dit geldbedrag liever voor andere zaken. Daarnaast kan het voorkomen dat u vroegtijdig komt te overlijden. In dat geval bent u duurder uit dan bij een premiebetaling. Bij vroegtijdig overlijden met een premiebetaling heeft u namelijk nog maar een korte periode premie hoeven te betalen.

De eigen spaarrekening bij een eenmalige koopsom

Wat ook een mogelijkheid is, is dat u uw eigen spaarrekening gebruikt om de uitvaart te betalen. Door ervoor te zorgen dat u een bepaald bedrag op uw spaarrekening spaart dan kunt u dit bedrag uiteindelijk gebruiken voor het betalen van de uitvaart. Het is hierbij wel belangrijk dat u dit geld later niet aan andere zaken uitgeeft. Bent u er niet zeker van of dit mogelijk is dan is een depositofonds een optie als alternatief voor uw spaarrekening. Net als bij de spaarrekening is het namelijk zo dat er bij de meeste depositofondsen rente wordt uitgekeerd over de waarde van de depositofonds.

Belangrijke pagina's van Uw Uitvaartverzekering Vergelijken

https://uwuitvaartverzekeringvergelijken.comkrijgt een 8.9 uit 10 met 326 beoordelingen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Besparen voor later en ontzorgen voor uw nabestaanden. Dat is wat u doet als u een uitvaartverzekering aan het vergelijken bent en uiteindelijk afsluit. Kijk goed naar de dekking bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Let daarnaast op de maandbedragen van een uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekeraars

Natuurlijk wilt u gaan voor kwaliteit en een verstandige keuze. Soms is een euro meer of minder per maand net hetgeen wat er voor zorgt dat alles goed geregeld is bij een uitvaartverzekeraar.

Wij vergelijken hier de beste uitvaartverzekeraars voor u.