Een uitvaartverzekering afkopen

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

Heeft u een uitvaartverzekering lopen waar u maandelijks premie voor betaalt, maar besluit om deze op te zeggen? Dan is het in de meeste gevallen mogelijk om de verzekering af te kopen. In dat geval hoeft u geen premie voor de verzekering meer te betalen, maar indien u komt te overlijden dan krijgt u ook geen geldbedrag meer uitbetaald van de verzekeraar. De periode waarover u de verzekering heeft gehad heeft u premie betaald. Tijdens het afkopen van een uitvaartverzekering is het mogelijk dat u een gedeelte van deze premie weer terugkrijgt van de verzekeraar.

Wat ook belangrijk is om te weten is dat alleen een kapitaal uitvaartverzekering kan worden afgekocht. Bij deze verzekering wordt er namelijk geld uitgekeerd. Heeft u een natura uitvaartverzekering? Dan is het niet mogelijk om een geldbedrag uitgekeerd te krijgen, omdat deze verzekering producten uitkeert, waaronder de begraafkist. Deze kunnen niet worden afgekocht.

Hoeveel krijg ik terug tijdens het afkopen van de verzekering?

Het bedrag dat de verzekeringsmaatschappij op uw rekening terugstort verschilt per verzekeraar. Echter valt het bedrag in de praktijk vaak erg laag uit. In vrijwel alle gevallen is het bedrag dat wordt uitgekeerd een stuk lager dan het bedrag dat aan premie is betaald. Dit komt doordat de verzekeraar tijdens het maken van een berekening de kosten die de verzekeraar heeft gemaakt afhaalt van het bedrag dat aan premie is betaald. Dit bedrag is in de meeste gevallen nooit genoeg om er de begrafenis van te kunnen betalen. Het uiteindelijke bedrag is dus afhankelijk van de kosten van de verzekeraar, de termijn waarover premie is betaald en het verzekerde bedrag.

Een andere mogelijkheid in deze situatie is om de verzekering wel door te laten lopen, maar deze premievrij te maken. U hoeft dan geen premie meer te betalen en het bedrag aan betaalde premie wordt pas bij overlijden uitgekeerd voor de uitvaart.

Wat zijn redenen om de uitvaartverzekering af te kopen?

Er kunnen verschillende zaken meespelen die ervoor zorgen dat het interessant is om de verzekering af te kopen. Ten eerste kan het zijn dat de premie die per maand betaald moet worden te hoog is. Indien men het financieel moeilijk krijgt kan het voorkomen dat het niet meer mogelijk is om de premie voor de uitvaartverzekering te betalen.

Ook kan het zijn dat u de uitvaartverzekering op het moment al hoog genoeg is om de uitvaart te kunnen bekostigen. Indien dat het geval is dan is het niet meer nodig om verder te gaan met de verzekering en premie te blijven betalen.

Tot slot komt het voor dat de verzekerde buiten de verzekering om besluit dat er voldoende kapitaal is om alle kosten van de begrafenis zelf te betalen. Ook in dat geval kan er worden besloten dat het niet nodig is om verder te gaan met de verzekering.

Belangrijke pagina's van Uw Uitvaartverzekering Vergelijken

https://uwuitvaartverzekeringvergelijken.comkrijgt een 8.9 uit 10 met 326 beoordelingen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Besparen voor later en ontzorgen voor uw nabestaanden. Dat is wat u doet als u een uitvaartverzekering aan het vergelijken bent en uiteindelijk afsluit. Kijk goed naar de dekking bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Let daarnaast op de maandbedragen van een uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekeraars

Natuurlijk wilt u gaan voor kwaliteit en een verstandige keuze. Soms is een euro meer of minder per maand net hetgeen wat er voor zorgt dat alles goed geregeld is bij een uitvaartverzekeraar.

Wij vergelijken hier de beste uitvaartverzekeraars voor u.