Vervoer bij een uitvaart voor uw geliefde

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

Bij een begrafenis van uw geliefde moet er veel worden geregeld. Dat is vaak erg lastig. Tijdens de periode van rouw moeten er toch nog veel zaken worden georganiseerd. Een van deze zaken is het vervoer. De overleden persoon moet namelijk worden vervoerd vanaf het rouwcentrum naar de kerk, het crematorium of naar de begraafplaats. Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar voor het vervoer. Hieronder benoemen we de verschillende mogelijkheden.

Verschillende vervoersmogelijkheden bij een uitvaart

Hieronder hebben we een opsomming met de verschillende vervoersmogelijkheden:

  • Rouwauto’s en volgauto’s. Dit is de traditionele manier. Een rouwauto is beschikbaar in de kleuren zwart, wit en grijs. U kunt er zelf voor kiezen hoeveel volgauto’s u mee wilt laten rijden.
  • Een uitvaartbus. Het kan zijn dat u ervoor kiest om meerdere nabestaanden mee te laten rijden tijdens de laatste rit van de overledene. In dat geval is een uitvaartbus geschikt. Deze bus is in feite een normale bus, maar deze is zo omgebouwd dat er gemakkelijk een kist in geplaatst kan worden.
  • Een uitvaartkoets. Bij een uitvaart voor de koninklijke familie wordt er altijd gebruik gemaakt van een uitvaartkoets. Met een uitvaartkoets wordt de overledene per koets vervoerd die wordt getrokken door paarden. Echter verloopt een uitvaart voor burgers ook steeds vaker met een koets.
  • Een uitvaart per boot. Voornamelijk in plaatsen waar veel grachten aanwezig zijn is het normaal dat een uitvaart per boot gaat. Net als bij de uitvaartbus is het een groot voordeel dat vaak hele families en vrienden aanwezig kunnen zijn op de boot.
  • Uitvaart per motor. Onder de echte liefhebbers van motoren wordt er vaak gekozen voor een uitvaart per motor. In dat geval zit de kist op of in een aanhanger achter de motor.
  • Een rouwkoe. Een unieke manier voor vervoer voor uw geliefde bij de uitvaart is het gebruik van een rouwkoe. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van een speciale kar waar de overledene op geplaatst kan worden. Voor liefhebbers van koeien is dit een mooi vervoersmiddel voor de uitvaart.

De kosten van het rouwvervoer

Vaak kunnen de kosten van het rouwvervoer flink oplopen. Zo kunt u kiezen voor een goedkope uitvaartverzekering, maar uiteindelijk nog voor flinke kosten komen te staan. Het is belangrijk om van tevoren offertes op te vragen en hier een schriftelijke bevestiging van te hebben. Vraag altijd naar de totale kosten die in rekening worden gebracht. In de meeste gevallen worden er namelijk ook kosten in rekening gebracht voor het wachten van de auto’s tijdens de kerkdienst en het condoleren. Door vooraf alle kosten op te vragen weet u zeker dat u niet voor vervelende verassingen komt te staan.

Belangrijke pagina's van Uw Uitvaartverzekering Vergelijken

https://uwuitvaartverzekeringvergelijken.comkrijgt een 8.9 uit 10 met 326 beoordelingen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Besparen voor later en ontzorgen voor uw nabestaanden. Dat is wat u doet als u een uitvaartverzekering aan het vergelijken bent en uiteindelijk afsluit. Kijk goed naar de dekking bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Let daarnaast op de maandbedragen van een uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekeraars

Natuurlijk wilt u gaan voor kwaliteit en een verstandige keuze. Soms is een euro meer of minder per maand net hetgeen wat er voor zorgt dat alles goed geregeld is bij een uitvaartverzekeraar.

Wij vergelijken hier de beste uitvaartverzekeraars voor u.