Carenzjaren bij een uitvaartverzekering

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

Voor het afsluiten van een uitvaartverzekering krijgt u bij de meeste verzekeraars te maken met een medische vragenlijst, oftewel een gezondheidsverklaring. Deze gezondheidsverklaring bestaat uit een vragenlijst die bedoeld is om uw gezondheid in kaart te brengen. De verzekeraar weet namelijk dat ze ooit moeten uitbetalen. Aan de hand van een medische vragenlijst kunnen zij een betere inschatting maken van het moment waarop er uitbetaald moet worden.

Mensen die ziek zijn of gehandicapten vormen een groter risico voor de verzekeraar en daarom bestaat de kans dat zij worden geweigerd voor de verzekering. Dit is erg vervelend, maar er zijn ook verzekeraars die geen gezondheidsverklaring hanteren. Bij deze verzekeraars is het voor iedereen mogelijk om zich te verzekeren. Echter krijgt u dan wel vaak te maken met carenzjaren. Maar wat zijn carenzjaren precies? Hieronder leest u er meer over.

Wat zijn carenzjaren?

Omdat u bij de verzekeraar geen medische vragenlijst in hoeft te vullen kan de verzekeraar geen schatting maken op uw gezondheid. Dit zorgt voor een groot risico voor de verzekeraar. Het kan namelijk gebeuren dat de verzekerde op een korte termijn komt te overlijden en de verzekeraar dus moet uitbetalen. Daarom wordt er een soort van wachttijd ingesteld die ook wel het aantal carenzjaren worden genoemd.

In de meeste gevallen wordt er 2 jaar aan carenzjaren gerekend. Indien de verzekerde komt te overlijden binnen deze 2 jaar dan betaalt de verzekeraar slechts een gedeelte of niet uit. In de meeste gevallen wordt de betaalde premie verminderd met de gemaakt kosten van de verzekeraar uitbetaald. Komt de verzekerde te overlijden door een ongeval? Dan wordt er vaak wel een volledig bedrag uitbetaald. Bij het afsluiten van deze verzekering is het altijd belangrijk om alle voorwaarden goed door te nemen, zodat u later niet voor verassingen komt te staan.

Alsnog verzekeren bij medische afkeuringen

Wilt u toch graag verzekerd worden bij een verzekeraar die een gezondheidsverklaring hanteert, maar waar u niet voor wordt goedgekeurd? Indien dat het geval is dan kunt u in veel gevallen alsnog worden verzekerd bij deze verzekeraar. In dit geval worden er vaak meer carenzjaren gehanteerd. De verzekeraar zal een berekening maken van het aantal carenzjaren voordat het totale bedrag wordt uitgekeerd. Dit kan interessant zijn wanneer de premie van een verzekeraar gunstiger is. Overleg daarom met de verschillende verzekeraars en breng alle voor- en nadelen op een rij.

Belangrijke pagina's van Uw Uitvaartverzekering Vergelijken

https://uwuitvaartverzekeringvergelijken.comkrijgt een 8.9 uit 10 met 326 beoordelingen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Besparen voor later en ontzorgen voor uw nabestaanden. Dat is wat u doet als u een uitvaartverzekering aan het vergelijken bent en uiteindelijk afsluit. Kijk goed naar de dekking bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Let daarnaast op de maandbedragen van een uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekeraars

Natuurlijk wilt u gaan voor kwaliteit en een verstandige keuze. Soms is een euro meer of minder per maand net hetgeen wat er voor zorgt dat alles goed geregeld is bij een uitvaartverzekeraar.

Wij vergelijken hier de beste uitvaartverzekeraars voor u.