Gezondheidsverklaring bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw nabestaande
Altijd up to date

Wilt u er zeker van zijn dat alles voor uw uitvaart goed is geregeld wanneer u komt te overlijden? Dan is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. U betaalt premie voor deze verzekering. Wanneer u komt te overlijden dan betaalt de verzekeraar een bedrag uit dat bedoeld is voor uw begrafenis.

Tijdens het afsluiten van de uitvaartverzekering kunt u te maken krijgen met een gezondheidsverklaring. Aangezien iedereen een keer komt te overlijden wil de verzekeraar graag een inschatting kunnen maken wanneer zij het bedrag voor de uitvaart moeten uitkeren. Deze inschatting kunnen zij beter maken door de gezondheid van de verzekerde vast te stellen. Hieronder is er meer informatie te lezen over de gezondheidsverklaring bij een uitvaartverzekering.

Informatie over de gezondheidsverklaring

Indien u te maken krijgt met een gezondheidsverklaring dan houdt dat in dat u een vragenlijst krijgt van de verzekeraar. Deze vragenlijst is bedoeld om uw gezondheid in kaart te brengen. U krijgt o.a. te maken met algemene vragen over uw lengte en uw gewicht, maar ook vragen over ziekten en kwalen. Per verzekeraar verschilt het hoe diep de vragen gaan. Bij sommige gezondheidsverklaringen van verzekeraars kunnen de vragen namelijk ook dieper gaan, zoals het medicijnengebruik, medische afkeuringen of indien er regelmatig gezondheidscontroles worden uitgevoerd. Vergelijk de verschillende verzekeraars daarom altijd goed om te weten waar u bij welke verzekeraar voor staat.

Dat de verzekeraar ooit een bedrag moet uitkeren voor de uitvaart is zeker. Echter wil de verzekeraar graag in kaart brengen hoe snel dit zal gebeuren. Des te gezonder de persoon is des te langer het zal duren voordat er een bedrag wordt uitgekeerd. De kans op vroegtijdig overlijden wordt dan namelijk kleiner. Deze mensen zullen dan automatisch ook een lagere premie hoeven te betalen. Daar staat tegenover dat mensen die ziek zijn bij een verzekeraar met een gezondheidsverklaring juist een hogere premie moeten betalen.

Geweigerd worden voor de verzekering

Het is ook mogelijk dat de verzekeraar besluit om geen uitvaartverzekering te verstrekken op basis van de gegevens die uit de gezondheidsverklaring komen. Dat gebeurt wanneer de verzekeraar vindt dat er een te hoog risico zit aan het verzekeren van de persoon.

Dit is gelukkig niet bij alle verzekeraars het geval. Er zijn namelijk ook verzekeraars die geen gezondheidsverklaring hanteren. Dit zorgt ervoor dat mensen die ziek zijn of gehandicapten bij deze verzekeraars die geen medische acceptatie hanteren wel verzekerd kunnen worden. Ook zijn ze bij deze verzekeraars voordeliger uit. Wat overigens niet vergeten dient te worden bij deze verzekeringen is dat er vaak sprake is van bepaalde carenzjaren. Met carenzjaren zorgen verzekeraars ervoor dat ze een minder groot risico nemen. Carenzjaren houden in dat er een bepaalde wachttijd is. Hanteert de verzekeraar bijvoorbeeld 3 carenzjaren? Dan betekent het dat de verzekeraar binnen deze periode niet of gedeeltelijk hoeft uit te keren indien de persoon komt te overlijden.

Belangrijke pagina's van Uw Uitvaartverzekering Vergelijken

https://uwuitvaartverzekeringvergelijken.comkrijgt een 8.9 uit 10 met 326 beoordelingen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Besparen voor later en ontzorgen voor uw nabestaanden. Dat is wat u doet als u een uitvaartverzekering aan het vergelijken bent en uiteindelijk afsluit. Kijk goed naar de dekking bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Let daarnaast op de maandbedragen van een uitvaartverzekeraar.

Beste uitvaartverzekeraars

Natuurlijk wilt u gaan voor kwaliteit en een verstandige keuze. Soms is een euro meer of minder per maand net hetgeen wat er voor zorgt dat alles goed geregeld is bij een uitvaartverzekeraar.

Wij vergelijken hier de beste uitvaartverzekeraars voor u.